Не всі фрукти можна зберігати у безпосередній близькості один від одного, яблука – не виняток.
Вдасться зберегти соковиті смачні солодкі та міцні плоди якомога довше, якщо знати про особливості їх зберігання.
Неправильно організоване зберігання врожаю призведе до того, що буквально через тиждень яблука зморщаться, стануть несмачними і не соковитими – непридатними для вживання.
Існує вагома причина, щоб зберігати яблука окремо від інших фруктів, зберігши їхню крихкість і аромат.
Як зберігати яблука
Особливість яблук у тому, що навіть у процесі зберігання на полиці вони виділяють етилен – газоподібну речовину, яку називають «гормоном швидкого дозрівання».
Інші фрукти та овочі, що знаходяться поряд з яблуками, перестигнуть набагато швидше, ніж зазвичай.
Яблука небажано зберігати поряд з такими чутливими до етилену фруктами та овочами, як авокадо, лимони, виноград, цибуля.
Самі яблука можуть почорніти, почати гнити, стати борошнистими та висохнути від сусідства з грушами, сливами, вишнями чи смородиною.