Скляні кришки від каструль та сковорідок швидко забруднюються. При цьому далеко не всі намагаються якнайшвидше відмити поверхню від нальоту та крапель жиру.
У результаті кришка залишається брудною, а це може шкодити якості домашньої їжі.
Все ж таки на забрудненій поверхні швидко накопичуються мікроби.
Але вимити кришку допоможе один доступний засіб, який кожен може самостійно приготувати.
Складається він із доступних інгредієнтів.
Для цього треба в склянці окропу розчинити дві столові ложки гірчичного порошку, а також аналогічну кількість слід додати столового оцту та соди.
Крім цього, для ефективності бажано використати ще чотири столові ложки рідкого господарського мила.
Такий засіб на півгодини треба залишити на брудній кришці.
Потім її потрібно вимити за допомогою м’якої вологої губки.
Наприкінці процедури залишиться лише сполоснути посуд під чистою проточною водою.