Гарбузове насіння застосовують у кулінарії, медицині, а також в агрономії як посадковий матеріал для наступного врожаю. Як же правильно зібрати насіння та зберігати його, читайте у подробицях.
Треба розрізати навпіл гарбуз, бажано вибрати найкращий, якщо це для посадкового матеріалу насіння. Столовою ложкою вишкребіть м’якоть та насіння в окрему посудину.
Потім насіння треба промити декілька разів від залишків м’якоті. Просушують його, розклавши на рушнику, протягом 2-3 днів. Можна його покласти на батарею для швидшого висихання.
Висушене насіння треба зберігати у сухому й темному приміщенні. Краще покласти у скляну банку, щоб до нього не добралися комахи-шкідники або гризуни. Можна в банку покласти підписаний папірець, у якому році було зібране насіння.