Одна справа заморозити м’ясо, а зовсім інша — розморозити. І робити це треба правильно, щоб зберегти не тільки вигляд, але й харчову цінність. Є кілька способів розморожування. Тема господарська, проте певні нюанси не всі знають.
Холодильник
М’ясо треба розморожувати завжди при низькій температурі. Рекомендується встановлювати +4 градуси. Вища температура буде провокувати розвиток хвороботворних бактерій, а це прискорить псування та може стати навіть небезпечним фактором для здоров’я.
Розморожування в холодильнику є одним з найкращих способів. Він забезпечує рівномірне та поступове виведення м’яса з замороженого стану зі збереженням соковитості, свіжості та смаку.
В холодній воді
Розморожування в холодній воді — прискорений спосіб. Якщо упакування з продуктом невеликого розміру, то можна досягнути розмороження протягом години. Важливо змінювати воду кожні 20-30 хвилин. Вода повинна бути холодною, щоб не провокувати розвиток бактерій. М’ясо необхідно повністю занурити у воду.
Мікрохвильовка або духовка
В сучасних комбінованих духовках є режим розморожування м’яса. Зручна функція, тому нею без проблем можна користуватися. В духовках класичного типу вплив тепла буде радше готувати, ніж нормально розморожувати. М’ясо може втратити соковитість. Щоб цьому запобігти, продукт треба класти в герметичний контейнер та в ньому відправляти розморожувати. Це актуально яке для духовки, так і для мікрохвильовки.
Не залишайте м’ясо на ніч на столі або на батареї. Це найгірше, що ви можете для нього зробити. Розморожуйте правильно, тоді все буде гаразд.