Найчастіше пляшка з олією стоїть прямо на кухонному столі біля плити. Зрозуміло чому – достатньо протягнути руку, щоб додати необхідний під час смаження інгредієнт. Іноді господині ховають масло за дверцятами шафки, справедливо вважаючи, що продукт повинен знаходитися в затемненому місці.
Однак ні перший, ні другий варіант не є вірними. Рослинну олію дійсно можна залишати на столі або в кухонній шафці. Але це дозволяється робити лише тоді, коли пляшка закрита.
Як тільки ви зняли кришку, всередину потрапляє кисень, і між двома речовинами починається хімічна реакція окислення.
Це призводить до того, що продукт починає псуватись – його смак погіршується, а вітаміни, що містяться в олії, руйнуються.
У холодильнику цей процес відбувається повільніше.
Нерафінована олія може зберігатися в холоді до двох місяців, тоді як термін придатності рафінованої за дверцятами холодильника становить чотири місяці.