Мало хто знає, що у дворі, в саду, на городі, в лісі легко знайти трав’янисті рослини, які можна їсти, отримуючи при цьому користь для організму. Давайте дізнаємося, які бур’яни можна використовувати як корисне, а головне – смачне доповнення до салату, супу або соусу.
Лобода (марь)
Молоді листочки лободи, яку ви напевно помічали на своїй ділянці, мають приємний солодкий соковитий смак.{banner_inside}
Їх можна засушити, щоб потім подрібнити та використовувати замість солі, а свіжа зелень годиться для прикраси будь-якого овочевого супу. також лобода ідеально підійде як один з компонентів зеленого борщу.
Кінський часник або часникова трава
Ця рослина має часниковий і одночасно з цим злегка гірчичний і пряний смак.
Листя бур’яну застосовують для того, щоб приготувати зелений салат або додають в начинку для пиріжків.
Фіалка запашна
Квіти фіалки знайшли застосування у процесі приготування красивого желе та прикрас для усіляких десертів та випічки.
Крім цього, квітки часто заморожують у формах для льоду, прикрашаючи ними напої.
Пелюстки використовують для ароматизації солодощів та напоїв, їх додають у овочеві та фруктові салати.
Також корисно знати, що чай із фіалок заспокоює нерви та полегшує кашель.
Портулак
Відрізнити цю рослину можна по товстому червоному стеблу і соковитими листочками округлої форми. На ділянці від цього бур’яну позбутися дуже складно, але в разі чого можна отримати багато їстівної зелені. Стебла і листя можна їсти в свіжому вигляді, додаючи в салати або інші страви. Портулак може стати відмінним замінником шпинату. Що стосується користі, то в цьому рослині є антиоксиданти і омега-3.