Смачні помідори — це головний фактор, який впливає на якість страви з них. Адже від томатів ми очікуємо кислоти, аромату, цукру, кольору та ніжності.
Різні сорти вражають різноманітністю смаків, які зараз ми можемо отримати від даної культури. Але в незалежності від того, який сорт ми висаджуємо, може статися так, що смак абсолютно ніякий, водянистий, кислий, і ні в яке порівняння не йде з тими помідорами, які інколи у нас трапляються на городі. Як зробити так, щоб усі кущі не просто плодоносили, а давали дійсно смачний урожай?
Насправді, існує техніка, яка дивовижним чином робить плоди набагато виразнішими. І мова йде не про додавання підживлення чи збагачення грунту. Мова йде саме про спеціальне влаштування певних умов для томатів, в результаті чого, вони дадуть плоди з яскравим смаком та ароматом.
Будь-який агроном знає, що помідори починають давати плоди що треба, коли їм влаштовують стрес. Мова йде про скорочення поливу, зрізання пасинків, а також нижнього листя.
Таким чином коренева система акумулює усі ресурси та направляє їх саме на плоди, не роздаючи поживні речовини направо і наліво у листя чи пагони.
Окрім того, рекомендуємо Вам додати моносульфат калію. Це ідеальний вибір для надання помідорам насиченого смаку та аромату, і при цьому без ніяких побічних ефектів. Наприклад, якщо внести золу, там буде азот, і це може спричинити також ріст пагонів.
Що вже казати про комплексні добрива, які здебільшого зібрані таким чином, щоб кущ був стійким до хвороб, мав міцне листя, пишну крону, тощо.
І нагадуємо, що кількість поливу варто скорочувати не тільки заради смаку, але і заради того, щоб помідори були міцними і не хворіли. Якщо проводити полив занадто часто, коренева система формується на поверхні ґрунту, що призводить до ослаблення культури. Необхідно стимулювати кущ нарощувати кореневу систему вниз. Тоді помідори можуть плодоносити ще й до настання холодів.