Щоб консервовані томати добре зберігалися, потрібно правильно вибирати овочі перед приготуванням.
"Для консервації не підходять помідори з тріщинами, темними плямами й іншими пошкодженнями.
Навіть невелика плямочка містить небезпечні мікроорганізми, що спричиняють бродіння маринаду й вибух банок. Тож, якщо хочете цього уникнути, перед консервуванням ретельно переберіть помідори й оберіть без пошкоджень", – порадили в матеріалі.
Не варто обирати для консервування незрілі плоди. Вони містять небезпечну для організму речовину соланін.
Під час дозрівання рівень токсину знижується, тому консервувати можна тільки стиглі або майже стиглі томати.
Дрібні плоди, які з'явилися на гілці менше ніж два тижні тому, консервувати не варто – у них концентрація соланіну може бути небезпечною для здоров'я.