Іноді дочекатися врожаю буває дуже важко. Часом на заваді стає погода, часом — банальна людська нетерплячість. Якщо ви з другої когорти та просто хочете якомога швидше поласувати плодами, пропонуємо дізнатися, як зробити так, щоб помідори почервоніли набагато швидше, а гарбузи дозріли раніше свого звичайного терміну.
Обманути цей фрукт (так-так, гарбуз - це фрукт, раптом ви не знали) насправді дуже просто. Якщо зазвичай він дозріває під кінець вересня чи навіть у жовтні, то знаючи деякі тонкощі його вирощування, ви можете зменшити цей термін не на дні, а на цілі тижні! Як саме — розповідаємо у цій статті. Маємо на прикметі аж 3 лайфхаки!
🎃 Перша хитрість
Аби гарбуз швидше дозрів і був готовий до вживання або закладки на тривале зберігання, обріжте всі пуп’янки на стеблі й повидаляйте квіти. Таким чином рослина почне віддавати всі свої сили на те, щоб виростити вже й без того великі плоди, а не нарощувати купу нових.
🎃 Друга хитрість
Щоб подвоїти ефект, скористайтеся процедурою прищипування молодих пагонів. Так рослина перестане даремно віддавати сили ще й на нарощування зелені й “зосередиться” саме на плодах.
🎃 Третя хитрість
Ця рослина просто обожнює натуральні підживлення у вигляді гною і компосту (тільки не у свіжому вигляді!). Вносити ці добрива треба заздалегідь - або під зиму, або хоча б навесні - на ділянку, де плануєте садити гарбузи. Більш того, ви можете насіяти їх прямо на компостній ямі - вони вам за це тільки подякують! Якщо ви заздалегідь збагатили ґрунт, гарбузи виростуть набагато швидше і ви точно встигнете зібрати їх до настання перших заморозків. Їх цей фрукт, зауважимо, не переживе.