Кухонна тертка може затуплюватися, що стає справжньою перешкодою в приготуванні улюблених страв.
Однак, є кілька простих і ефективних способів її нагострити в домашніх умовах.
Усе, що вам потрібно зробити, це взяти алюмінієву фольгу і провести нею по краях.
Цей простий метод дозволяє не лише відновити гостроту тертки, але й очистити її від залишків, які накопичуються з часом. Фольга здатна знімати дрібні забруднення і підточувати краї тертки. Це дозволяє ефективно нарізати інгредієнти без зайвих зусиль.
Ще один спосіб, який не вимагає ніяких витрат. Вам потрібен звичайний ніж з тонким лезом. Просто вставте ніж в кожен отвір терки, після чого обережно його прокрутіть кілька разів.
Ви будете приємно здивовані, адже заточити тертку в домашніх умовах ножем максимально просто. Однак після цього будьте обережнішими, коли вирішите вимити тертку. Леза стануть дуже гострими.
