Вживання ферментованих продуктів може додати «хороших» бактерій у мікробіом.
Стверджується, що дисбаланс бактерій у нашому кишківнику може спричинити здуття живота та проблеми зі стільцем. Крім того, він впливає майже на все тіло. Змінити мікробіом дозволяють продукти та напої, які ми вживаємо
Видання Eat this, not that! перерахувало найкорисніші для кишківника продукти.
Кефір
Дослідження показують, що вживання ферментованих продуктів може додати «хороших» бактерій у мікробіом.
Зелений чай
Зокрема, корисний японська матча.
Комбуча
У недавньому огляді 15 досліджень автори виявили, що вживання чайного гриба зменшує дисбаланс добрих та поганих бактерій у кишківнику і може бути корисним для лікування ожиріння.
Вода
Вода допомагає травній системі засвоювати поживні речовини.
Кістковий бульйон
У ньому міститься багато корисних речовин.