Пиво може погіршити свій смак через глобальне потепління.
За дослідженнями, які провели вчені, якість хмелю, одного з основних компонентів пива, може зменшитися внаслідок глобального потепління.
Основними інгредієнтами пива є вода, ячмінний солод, дріжджі та хміль. Якість хмелю залежить від сталої кліматичної ситуації. Сухі і гарячі сезони негативно впливають на його зріст і вміст ароматичних компонентів, що безпосередньо впливає на смак пива. Зайве спекотне літо шкодить рівню альфа-кислот в хмелі, які відповідають за його аромат та гіркоту. Вчені застерігають, що якщо нічого не буде зроблено, до 2050 року врожайність хмелю може зменшитися на 18%, а рівень альфа-кислот - на 31%.
Хміль найкраще росте в певному температурному режимі, він не переносить надмірного тепла або холоду. Наразі найбільш проблемна ситуація з хмелем у південній Європі, де клімат стає менш придатним для його вирощування. Але можна протистояти цьому, наприклад, шляхом відбору більш стійких сортів хмелю та ячменю, які краще переносять посуху та екстремальні погодні умови.
Інші методи протистояння глобальному потеплінню - правильний вибір і розташування місць для вирощування хмелю (які мають високий рівень ґрунтових вод і тіні), а також будівництво іригаційних систем. Щоб адаптуватися до зростання температури, пивовари, можливо, повинні перейти на стійкіші сорти хмелю.
Нагадаємо, що було повідомлено про викрадення фури з 400 бочками пива Guinness у Великій Британії перед Різдвом, що призвело до збоїв у постачанні популярного напою в деяких пабах країни.