Нещодавно Міша Кацурін відкрив третій ресторан "Китайський привіт", але вже у Львові. Втім, зі свіжістю продуктів сталася халепа, понад сотні людей було потім зле.
Як тепер Міша "відбілює" репутацію, розповідають Добрі Новини.
Міша Кацурін розповів, що він змінив у ресторані після інциденту з отруєнням.
Чоловік Наді Дорофєєвої Міша Кацурін давно не ховається у тіні своєї зіркової дружини. Він впевнено будує власну кар’єру в ресторанному бізнесі і вже встиг відкрити у Києві кілька успішних закладів азійської кухні. У липні Міша вирішив розширити горизонти і відкрив третій “Китайський привіт”, але цього разу у Львові. Але святкувати новий старт довго не довелося.
Вже на наступний день після відкриття з’явилася тривожна новина — у ресторані отруїлися люди. До лікарень звернулися понад 100 осіб, і один з основних діагнозів доволі серйозний — сальмонельоз. З підозрою дивилися на сингапурський чізкейк, у якому був крем на основі сирих яєць.
Міша одразу публічно визнав проблему, не став ховатися від відповідальності та пояснив, що, найімовірніше, джерелом отруєння стали саме ці яйця. Він підтримував зв’язок із постраждалими, повністю оплатив лікування і заявив, що підхід до кухні тепер змінено до невпізнаваності.
5 серпня знову відкривається той самий ресторан, в якому в липні отруїлися 118 людей. Тільки ось цього разу Кацурін вирішив зробити все максимально відкрито і прозоро. У соцмережах він виклав відеоекскурсію кухнею, показав нові правила гігієни, розповів про впровадження міжнародного стандарту безпеки харчових продуктів і повну відмову від використання сирих яєць.
Тепер тут лише пастеризовані яєчні суміші, а працівники проходять регулярні медичні огляди. Працівники кухні миють і дезинфікують руки кожні кілька хвилин, на вході до кухні навіть стоїть килимок, який дезінфікує взуття. Міша підкреслив, що зробив все можливе, аби тепер жодна бактерія не прокралася на кухню.
Окремо Кацурін звернувся за допомогою не тільки до санітарних експертів, а й до духовних. Перед відкриттям ресторан освятив священник отець Михаїл. Щоб, так сказати, захист та благословення були з усіх сторін.
А що думають самі львів’яни? Тут то думки і розділились. Хтось хвалить Кацуріна за чесність і відповідальність, мовляв, помилитися може кожен, але не кожен визнає помилку і виправляє її настільки публічно. Тим паче, що тоді до Львова справді завезли велику партію заражених яєць, і проблеми були не лише в цьому закладі. Просто Кацурін опинився у центрі уваги, бо публічна особа, як не крути.
Інші ж не на жарт обурені. Чому подібні стандарти не діяли від початку? Чому тільки здоровʼя людей, пляма на репутації і втрата коштів стали поштовхом для запровадження елементарних речей? Дехто й зовсім каже, що репутацію не врятує навіть батюшка з кадилом, і радить Кацуріну закрити цей ресторан назавжди. І тут тільки час покаже, чи буде у “Китайського привіту” той успіх, який чекав Михайло.