Медики стверджують, що ожиріння печінки стає все більш «популярним», і зустрічається воно вже не тільки у тих, хто зловживає алкоголем.
Причина тому — неправильне харчування: фастфуд, газована вода, консервація, копченості, солодощі, величезна кількість всіляких добавок в напівфабрикатах — то, на що наш організм не розрахований біологічно. Це засмічує кров токсинами і холестерином, змушуючи печінку працювати в екстремальному режимі, пише Хроніка.інфо.
Печінка — один з ключових органів, це головний фільтр організму, від її роботи залежить здоров’я всього організму. Вона унікальна — печінка здатна повністю відновитися навіть якщо ураження вже значні. З іншого боку, це дуже «терплячий» орган, тому людина не відчуває симптомів захворювання до тих пір, поки не стане занадто пізно.
Їй можна і потрібно допомогти. Просто потрібно підбирати раціон таким чином, щоб в ньому були продукти, максимально корисні для нормальної роботи печінки. Особливо важливі такі 5 компонентів.
Вітамін А. Ним багаті абрикос, морква, гарбуз, брокколі, авокадо, болгарський перець.
Вітамін В2. Його багато в персиках і грушах, буряках і шпинаті.
Вітамін Е. Це: злаки риба і нерафіновані олії.
Омега-3 жирні кислоти. Авокадо, жирні сорти риби.
Ліпоєва кислота. Міститься у великій кількості в молочних продуктах, яловичині і шпинаті.