Капусняк зі свіжої молодої капусти – це один із небагатьох супів, перед яким складно встояти навіть тим, хто зовсім не любить перші страви.
У капусняку ідеально все: навариста юшка з легким присмаком копченостей, ніжні овочі, ароматна зелень та соковита молода капуста.
Важливо у процесі приготування не нехтувати засмажкою, оскільки вона надає особливої ніжності супу.
Фудблогерка Вікторія Попін на своєму кулінарному сайті поділилася рецептом капусняку з молодої капусти.
Інгредієнти:
-
копчений бекон\шинка – 200 г
-
цибуля – 1 шт
-
картопля – 5 шт
-
морква – 1 шт
-
вода\бульйон – 1,5 л
-
молода капуста – 1\2 голівки
-
вершки 30%\сметана – 200 мл
-
кріп – 1 пучок
-
вершкове масло\рослинна олія – 50 мл
-
сіль
Спосіб приготування:
1. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Додати бекон чи шинку. Тушкувати, поки він не почне рум’янитись.
2. Подрібнити та додати цибулю. Готувати до м`якості овоча.
3. Тим часом натерти та додати моркву. Тушкувати 5 хвилин.
4. Порізати картоплю. Додати її разом з бульйоном до овочів. Готувати на середньому вогні до готовності картоплі.
5. Тим часом нашаткувати молоду капусту. Додати тоді, коли бульйон буде готовий. Довести до кипіння.
6. Налити вершки чи сметану й ще раз довести до кипіння. Зняти з вогню, додати до капусняку подрібнений кріп. Залишити суп на 5 хвилин настоюватись й можна подавати.