Яйця - джерело багатьох корисних речовин. Однак один із способів їх приготування може звести всю користь нанівець, впевнені американські дієтологи
«Яєчні білки - неймовірне джерело білка, а жовтки - джерело вітамінів і мінералів, включаючи вітамін A, B12, селен, холін і лютеїн зеаксантин (обидва з яких сприяють здоров’ю очей)», - розповіла лікар-дієтолог Ліндсі Веглер. «У минулому яйця могли мати погану репутацію за рівень холестерину, але тепер ми знаємо, що їх вживання в їжу не підвищує холестерин, як вважалося раніше», - стверджує експерт.
При цьому дієтолог зазначає, що один з найпопулярніших способів приготування яєць є ще і найнебезпечнішим. Йдеться про смаження на сковороді з використання великої кількості масла. За словами Веглер, в цьому випадку є ризик «нейтралізувати деякі з чудових переваг яєць для здоров’я».
"Яйця містять багато білка і мало насичених жирів - до тих пір, поки ви не додаєте масло в яєчню", - попередила ще один дієтолог Кетрін Басбаум. Вона пояснила: «Надлишок насичених жирів в раціоні тісно пов’язаний з серцевими захворюваннями».
«Приготування їжі при високих температурах окисляє масла, і при вживанні це може викликати запалення в організмі», - додає дієтолог.