Кабачки – це популярна культура на городніх ділянках, яка радує швидким ростом і щедрим урожаєм. Тож у цій статті досвідчені городники розповіли, чим важливо підживити ці овочі під час цвітіння.
Зазвичай, коли кабачки розпочинають цвісти, вони особливо активно формують зав’язі. Тож у цей критично важливий момент дефіцит будь-яких поживних речовин може спричинити зниження врожайності, утворення дрібних плодів і ослаблення куща. Тому, для того щоб точно уникнути зазначених проблем, потрібно своєчасно вносити комплексні добрива.
Водночас вкрай важливо пам’ятати, що азот потрібен для росту листя, проте його надлишок при цвітінні може призвести до надмірного розростання бадилля замість формування плодів.
За словами експертів, кабачки – це рослини, які вимагають просто величезної кількості поживних речовин. У них поверхнева коренева система, тож усі підгодівлі повинні бути особливо точними та своєчасними. Пропуск важливого етапу догляду може призвести до втрати практично до 30% врожаю.
Чим корисне підживлення деревною золою?
Як стверджують досвідчені городники, зола містить багато калію, фосфору, кальцію і мікроелементів, вона також підвищує кислотність ґрунту та повністю безпечна для екосистеми ділянки. Окрім того, зола сприяє активному утворенню більшої кількості квіток.
Як правильно застосовувати золу?
Сухий метод: необхідно розсипати половину однієї склянки золи під кожним кущем, трішки заглиблюючи її у ґрунт.
Рідкий розчин: слід розвести одну склянку золи в десяти літрах води, а потім залишити суміш настоюватись шість-вісім годин. Отриманим засобом рекомендується поливати кабачки під корінь (по одному літру на рослину).
Корисні рекомендації:
По-перше, золу потрібно використовувати після дощу або ввечері, для того щоб запобігти вигоранню корисних речовин.
По-друге, золу не можна змішувати із азотними добривами (наприклад, сечовиною), бо це знижує їхню ефективність.
По-третє, зола особливо корисна на кислих ґрунтах, де дуже часто спостерігається дефіцит кальцію.