Смажена картопля – одна із найпопулярніших страв у багатьох українців.
Важливо знати, з якими саме продуктами харчування її не можна поєднувати, повідомляє "Один Факт".
Смажена картопля — улюблена страва багатьох українців. Кожна господиня готує її по-своєму, нарізаючи сирі коренеплоди або соломкою, або кружалками чи напівкружалками.
Хтось смажить картопельку на рослинній олії, для когось найкращий варіант страви — із засмажкою з сала.
Водночас не варто забувати, що смажена картопля створює значне навантаження на систему травлення. До того ж її не слід поєднувати з деякими продуктами, які також дуже “важкі” для нашого шлунку. Розповідаємо, з чим саме смажену картоплю краще не їсти.
Хліб та мʼясо свинини. Ось таке поєднання смаженої картоплі може спричинити серйозний збій в роботі шлунку. Через те, що важка їжа складніше перетравлюється — шлунок буде виділяти більше соку. Це може спричинити роздратування слизової оболонки та неприємні відчуття.
Помідори. Свіжі томати також не кращий продукт до смаженої картопельки. Вони ускладнюють засвоєння крохмалю, якого в складі картоплі багато.
Квашена капуста. Поєднання цього продукту зі смаженою картоплею не бажане. В капусті багато кислот, які в поєднанні із картопляним крохмалем можуть спричинити розлад в роботі шлунково-кишкового тракту. Цей гастрономічний тандем створить додаткове навантаження на травну систему вашого організму. Тож, його краще взагалі уникати.
Міцні напої. Вживати смажену картоплю із напоями, які мають високий градус — не варто. Адже сама по собі ця страва створює серйозне навантаження для нашої травної системи.
Якщо ще й доповнити її спиртним, то стане подвійним випробуванням для внутрішніх органів і, зокрема — для нирок.
Існує безліч способів приготування смаженої картоплі. Головне завдання — посмажити її таким чином, щоб вона не перетворилася в кашу та залишилась ціленькою. Бажано, щоб готова смажена картопелька вийшла хрусткою та була вкрита апетитною скоринкою.
Якість та смак страви будуть напряму залежати від сорту картоплі. Найкращий варіант — коли в картоплі вміст крохмалю мінімальний або знаходиться на середньому рівні.